Overig

Overig

Rentemiddeling
Rentemiddeling is een manier om een lagere hypotheekrente (en dus ook lagere maandlasten) te krijgen. Dit is vooral interessant voor huiseigenaren die nog een aantal jaren te gaan hebben in hun rentevasrte periode, terwijl, zoals nu, de marktrente intussen sterk gedaald is. Dankzij rentemiddeling kunt u dan toch profiteren van de rentedaling.

Hoe werkt het precies?
Bij rentemiddeling krijgt u een nieuwe rentevaste periode, waarbij de eerder afgesproken rente wordt gemiddeld met de actuele marktrente. Die is nu enkele prrocenten lager dan de rente in 2010. Maar u betaald ook een boeterente voor het openbreken van uw huidige rentevaste periode. Deze boeterente wordt opgenomen in het nieuwe rentepercentage. Zo hoeft u de boete niet ineens te voldoen maar wordt deze uitgesmeerd over een langere periode. 

Wilt u meer info of weten of het voor u interessant is? Bel of mail ons.

Bankspaarhypotheek / Spaarhypotheek ( beperkte mogelijkheden)

Het afsluiten van een Bankspaarhypotheek is alleen mogelijk als u reeds een hypotheek heeft op basis van vermogensopbouw in box 1.

Heeft u een hypotheek op basis van bijvoorbeeld een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of een Spaarrekening Eigen Woning (SEW)? Dan kunt u deze onder bepaalde voorwaarden zonder belastingheffing omzetten naar een Bankspaarhypotheek (in sommige gevallen kunt u deze ook oversluiten naar een nieuwe geldverstrekker). Dit proces heet: fiscaal geruisloze inbreng. Wilt u advies hierover? Wij vertellen u hier graag meer over.

Bij de Bankspaarhypotheek en de Spaarhypotheek zijn de hypotheekrente en de spaarrente gekoppeld. Als bijvoorbeeld de hypotheekrente na afloop van een rentevaste periode gestegen is, dan gaat u meer hypotheekrente betalen. Maar ook de rente op uw spaarrekening stijgt dan, waardoor u minder hoeft in te leggen. Dit betekent dat deze gekoppelde rente het effect van een rentewijziging op de maandlasten dempt.

Is de deze hypotheek geschikt voor u?
Deze hypotheek kan de juiste keuze zijn als u:

  • al vermogen opbouwt in box 1 en dit wilt inbrengen in een nieuwe (Bank)spaarhypotheek
  • zekerheid wilt dat u uw hypotheek aan het einde van de looptijd kunt aflossen
  • maximaal gebruik wilt maken van hypotheekrenteaftrek
  • onder voorwaarden fiscaal aantrekkelijk wilt sparen in box 1

Wij adviseren u, bij deze wijzigingen, om contact met ons op te nemen op telefoonnummer 0541-570710 of een email te sturen naar: info@hypotheekenkredietgroep.nl.

Vanaf 2013 zijn de regels voor de renteaftrek van de eigenwoningschuld (hypotheekrenteaftrek) veranderd. U mag voor nieuwe leningen alleen rente aftrekken als u de lening maandelijks aflost. Had u vóór 1 januari 2013 al een eigenwoningschuld? Dan mag u de rente blijven aftrekken gedurende maximaal 30 jaar en bent u niet verplicht om af te lossen.

Voor uitgebreide informatie m.b.t. fiscale aspecten van de eigen woning verwijzen wij u naar de website van de belastingdienst.

Vrijblijvende offerte

Wij bellen u terug en regelen dit